28 December

Då var julen över. Orkar inte berätta om hela nu men det har varit väldigt mycket mys med både min och Mattes familj. God mat, mycket spel och kortspel, skratt m.m. Det har även varit mkt kärleksprat då Camilla och Ola förlovade sig i onsdags och så fick vi reda på att Mattes andra bror Tobbe och Åsa väntar smått :D Stort grattis till er alla! Är så glad för eran skull!

Jag ser tillbaka på julen 2008 med ett leende på läpparna.

om 6 timmar kör jag och Matte till Sälen. Det ska bli riktigt skönt att komma iväg lite. SÅ nu är det hög tid för mig att gå och lägga mig. Matte sover redan.

God fortsättnig på er alla!

Många varma kramar




Den 23 december

Idag är det lille julafton och jag sitter här och väntar till klockan blir 08.45 då jag ska köra till jobbet. Sista rycket idag! Sen är man ledig i två veckor *skönt*. Ska jobba till 16.00 idag men  jag tror att jag kommer kunna gå tidigare. VI har max 5 barn och 2 av dem ska bara vara där på förmiddagen.

Förra veckan var bra. Lars kom till gården med julklapp m.m.. Bättre chef får man leta efter, och oj med beröm man får, det är man inte van vid från chefer direkt. Vår kontaktpolitiker kom även upp en runda med varsin chokladkartong tll mig och Jessica. Även fått choklad, blommor m.m av några av barnen och deras föräldrar. Sådant värmer verkligen!

Mkt besökare på gården nu. Igår var där 21 st, det är nog rekord, men vad kul det är! Goa ungdomar är det med!

I helgen hade vi fullt upp med att städa m.m då Mattes och mina föräldrar, farmor och farfar, Mattes mormor och Tobbe var här på kvällen. Vi beställde smörgåstårta, den var jättegod! Till efterrätt blev det kolapaj som jag gjort. Jag tyckte själv att den var lite för mäktig men de andra tyckte den var god.

I söndags sov vi länge, sen röjde vi undan här hemma och körde till coop och köpte en julgran. Det blev en rätt så fin gran. Svårt när man inte har så stor lägenhet. Sen klädde vi den och hade den vanliga diskussionen om vilket glitter vi skulle ha. BLev som Matte ville men den blev rätt fin iallafall. Kanske lägger upp en bild på den sen.

Sen körde vi till vejby med lite smörgåstårta, orkade inte äta upp allt själv. Där blev det även pinigsspelande med barnen.

PÅ kvällen blev det den traditionella filmkvällen med Amelie :D

Ikväll efter jobb ska vi till Gunnels lilla stuga utan el och äta scones,julgodis och dricka varm choklad. *mys*


GOD JUL PÅ ER ALLA!! Njut nu av julen med era nära och kära!

Helgen

LÖrdagen började av att Matte som blev 25 väcktes av ett luciatåg. Det var Fidde, Karin,ELin och mamma och pappa som kom hehe.. Han blev nog rätt paff! Sen tittade vi på luciamorgon och åt frukost som mamma hade tagit med sig *mys*.  Sen körde vi till Maxi och handlade.


Sen var det att fixa och dona hela dagen tills gästerna kom kl 19.00. Maten blev bra och vi hade det jättetrevligt. Jag hade lånat med mig singstar från fritidsgården och det sjöngs en hel del.. Stackars grannarna :). Det blev en mkt trevlig kväll med nära och kära!!

I söndags kom Mattes bror m familj på fika, sen åkte vi till VEjby och gick på julmarknaden får att sen gå hem till brodern och spela pingis med barnen, Där bjöds det även på Tacopaj. gott! Vi han även med svärföräldrarna en runda innan vi körde hem och tittade på Wallander.

Igår var det jobb hela dagen, Min kollega var sjuk så jag fick ta skolan själv, men det gick bara bra. Sen kom K och jobbade med mig på kvällen.

Jordbävning imorse. obehagligt. Det konstiga är att jag och Matte inte kände ngt alls. Tror inte det iallafall, isåfall måste jag ha trott jag drömt om det. Många har iallafall märkt av den.

Förresten så blir det att jag och Matte åker till sälen nästa söndag iallafall. Det blir bara vi två men jag längtar riktigt nu. Det ska bli riktigt skönt. Jag åker ju inte så mkt skidor så jag tänkte låna med mig massor av böcker så jag kan sitta och mysa i stugan.

Nu ska jag gå till stan och fixa de sista julklapparna, Jag har varit ute i riktigt god tid i år. Nästan för tidigt tror jag då jag inte har ngn julkänsla alls nu. En del av julen är ju faktiskt att handla julklappar i julstressen :)

Ta hand om er!

/Helena

mysig helg

helgen blev lugn och skön som jag hoppades på.

Lördagen började med att Matte väckte mig redan halv 8. Han hade varit på firmafest på fredagen och hade sagt att han skulle vara nykter då han skulle upp och jobba på lördagen. Men det visade sig att han hade druckit iallfall så jag fick köra han till jobbet. Men det var bra för då fick vi hem hans bil med.

Sen vet jag ej vart dagen försvann. Gjorde mitt pepparkakshus, dock fick jag stressa med det så blev inte riktigt nöjd. PÅ kvällen åkte jag hem till mamma och pappa. Jag Elin och Karin gjorde mat och tittade på mamma mia,

Igår vart jag och Camilla ute och gick en lång runda och sen kom hon på den underbara att vi skulle åka till väla, Fick med mig Matte med. Men oj vad där var mkt folk. Lite julklappshandling blev det iallafall.

När vi kom hem städade vi och sen kom Amelie och så kollade vi på Wallander.

Idag började jag jobba kl 11.00. Vi har börjat vara på skolan när ungdomarna har lunchrast för att lära känna dem och locka dem till fritidsgården. Idag hade vi med vårt guitarHero. Det var populärt.

Sen skulle vi köra och köpa guitar Hero world tour till playstation 2 men det var verkligen slut överallt!! Får se om det kommer in i slutet av veckan. Ikväll har det varit fler ungdomar på gården kul! Det är lite roligare att jobba då.



Åsa ville att jag skulle lägga upp några av mina julkort. Jag har inte haft ngn inspiration alls på sistonne men några har det blivit.

            

Tuff dag!

Kom precis hem från jobbet och är helt slut, Varannan fredag är inte rolig. Jag börjar på jobb 1 kl 12.00 och stänger kl 18.00 och ska vara i Strövelstorp på jobb nr 2 kl 18.00 till 22.30. Den enda rast jag har är i princip när jag sitter i bilen mellan Ängelholm och strövelstorp. Visst att kvällarna kan bli lugna med filmtittande m,m men man är ändå i oväsendet som vi vet barn och ungdomar kan ställa till med :)

Hoppas på en förändring till nästa termin. Jobbigt att inte veta hur det blir!

På tal om jobb så har vi värme på fritidsgården igen. Chefen hade ringt och skällt lite extra på vaktmästarna, och efter två dagar var det fixat. Då kan man ju fråga sig hur svårt det var??? Här har vi gått och frusit och haft det kallt i flera månader och så fixar dem det på två dagar när de väl tar tag i det. Blir så arg på sådant. Jaja nu ska vi vara glada att där är värme iallafall.

Igår var vi på Julbord på hamnkrogen med jobb 1. Det var gott och trevligt. Alltid kul att träffa kollegerna utanför jobbet.

Nu ser jag fram emot en lugn och skön helg. Matte ska festa med grabbarna imorgon, men jag har inget planerat på hela helgen. Såååå skönt!

Trevlig helg!